“Για λίγο φως”

Το «θέατρο ένα» ανεβάζει την παράσταση “Για λίγο φως” του Μιχάλη Πιερή σε σκηνοθεσία του Αντρέα Χριστοδουλίδη με πρωταγωνιστές τους Έρικα Μπεγιέτη, Μανώλη Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνο Γαβριήλ και Μάριο Στυλιανού.

Περίληψη:

Το έργο εντοπίζεται σ’ εκείνη τη μεταιχμιακή χωροχρονική διάσταση όπου ο επάνω και ο κάτω κόσμος βρίσκονται σε μια διαλεκτική, όσο και εφιαλτική σχέση. Ο πεθαμένος πατέρας ενός Κύπριου της νεότερης γενιάς “ενοχλεί” τον γιο του (που μεγάλωσε μετά την εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο) με συχνές επισκέψεις και με απαιτήσεις που αφορούν στο πατρογονικό του σπίτι αλλά και στο σπίτι που έκτισε με τη γυναίκα του και βρίσκεται στo κατεχόμενo τμήμα του νησιού.

Μια σύγκρουση ανάμεσα στον νοερό κόσμο που εκπροσωπεί ο νεκρός πατέρας (με τις μνήμες, τη νοσταλγία και το παράπονο με το οποίο έφυγε από τη ζωή) και στον πραγματικό κόσμο που εκπροσωπεί ο γιος, ο οποίος προσπαθεί να χειραφετηθεί από τις νοσταλγίες και τα αισθήματα των πεθαμένων γονιών του ώστε να μπορέσει να κτίσει με ρεαλιστικό τρόπο έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τραυματικό παρελθόν.

Τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στον άλλο χώρο του «θέατρο ένα» στις 20:30. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 22348203.

Tagged with: