“Κατανοώντας την Πραγματικότητα”

Με ένα διαφορετικό τρόπο θα προβληθεί το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν εν πλω στη θάλασσα της Λεμεσού, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του θεάτρου Ριάλτο, που συν διοργανώνει το Φεστιβάλ με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους που έγιναν από έφηβους πρόσφυγες μέσα από ένα δημιουργικό πρόγραμμα κινηματογραφικής παραγωγής.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τo FIFOG (Festival International Du Film Oriental de Genève) και την Sabine Choucair από τον Λίβανο – κοινωνική λειτουργό και θεραπεύτρια – εκ των καθοδηγητών του εργαστηρίου, η οποία θα παραστεί στο Φεστιβάλ και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα μαζί με τον Tahar Houchi, καλλιτεχνικό διευθυντή του FIFOG.

Το πλοιάριο θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου και θα αναχωρήσει στις 23:00 από το παλιό λιμάνι της Λεμεσού, υποσχόμενο μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία στους θεατές που θα επιβιβαστούν σε αυτό.

Για τη μεταφορά θεατών θα υπάρχουν λεωφορεία από το Θέατρο Ριάλτο στις 22:30. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 77 77 77 45 και 25343903, ενώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο πλοίο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Tagged with: