Ο Adam Ball παρουσιάζει το Absolute Zero

Την τελευταία ευκαιρία για να δουν από κοντά την έκθεση ”Absolute Zero” του  Βρετανού εικαστικού Adam Ball έχουν οι Κύπριοι, σε μια έκθεση που άρχισε το 2014 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ στην Κύπρο φιλοξενείται από τις 28 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Φάρος.

exhibition-adam-ball-2

Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια, αποτυπώματα από χαρτί και ζωγραφισμένα υφάσματα, καθώς και πίνακες από φυσικά χρώματα. Η έκθεση, η οποία αποτελεί και την πιο πρόσφατη δουλειά του Adam Ball, ξεκίνησε το 2014 στο Ίδρυμα Goss-Michael των ΗΠΑ. Μεταφέρθηκε εν συνεχεία, το 2015, στο Μουσείο Bait Al Zubair στο Ομάν, και έκτοτε βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη. Επόμενος σταθμός της έκθεσης το Κολέγιο Ήτον στο Ουίνδσορ του Ηνωμένου Βασιλείου.

exhibition-adam-ball-1

Το έργο του Adam Ball έχει τις ρίζες του στην έρευνα του καλλιτέχνη καθώς και στην εμβριθή μελέτη του πάνω στις μικροσκοπικές λεπτομέρειες του περιβάλλοντός του. Ο Ball συνδυάζει επιμελώς επιχρισμένα τοπία και μοτίβα για τα οποία εμπνέεται από τη φύση, την επιστήμη και τη γεωλογία. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήθος φυσικά διαμορφωμένων εννοιών μέσα από τις οποίες τα χρώματα και τα σχήματα συμπράττουν για να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις χώρου και επιφάνειας. Τα αποτυπώματα του τονίζουν την ευθραυστότητα του μέσου ενώ ταυτόχρονα παίζουν με τις ψευδαισθήσεις που προκαλούνται από το φως και τις σκιάσεις.

Tagged with: