«Αναστολές και Περιορισμοί»

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Κίκας Ταλιαδώρου Coles με τίτλο «Αναστολές και Περιορισμοί».

Στην ενότητα των έργων της με τίτλο «Αναστολές και Περιορισμοί» η Κίκα Ταλιαδώρου-Coles έχει ως θέμα τα φράγματα που ο άνθρωπος, ως άτομο αλλά και ως κοινωνία, δημιουργεί για να αιχμαλωτίσει την κατ’ εξοχήν σύμφυτη ιδιότητα του μυαλού και του ανθρωπίνου πνεύματος: την ελευθερία. Η καλλιτέχνις αφηγείται με τη δύναμη της εικαστικής εικόνας την πορεία-περιπέτεια αλλά και την πάλη του ανθρώπου να απεγκλωβιστεί από αναστολές και περιορισμούς κατακτώντας την ελευθερία που οδηγεί στην αυτοεκπλήρωση και στο αίσθημα πληρότητας. Ο δρόμος είναι ιδιαίτερα δύσκολος και το τίμημα μεγάλο.

Η αποποίηση, η απόρριψη και/ή περιφρόνηση των συστημάτων κοινωνικού ελέγχου και αυτοπεριορισμού, των κοινωνικών «πρέπει» και των ατομικών αναστολών που προδιαγράφουν συγκεκριμένες συμπεριφορές κάνουν τον άνθρωπο ευάλωτο γιατί συχνά τον θέτουν σε σύγκρουση με το οικογενειακό ή κοινωνικό του περιβάλλον. Αυτή τη διαχρονική πάλη του ανθρώπου για κατάκτηση της ατομικής ελευθερίας, μια πάλη ενάντια στα τείχη που ο ίδιος ορθώνει γύρω του, αποτυπώνει στους καμβάδες της η Κίκα Ταλιαδώρου- Coles, το καλλιτεχνικό όνομα της οποίας είναι Φοινίκα. Ένα συμβολικό όνομα που το οποίο πηγάζει από το πουλί φοίνικας που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του. Που καταστρέφεται για να ξαναγεννηθεί δυνατότερο.

Δευτέρα -Παρασκευή 5.00μμ.-8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ.-1.00 μμ.

Οδός Κρήτης 11, τηλ. 22-766117