Έκθεση αφιερωμένη στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό

Το πολιτιστικό κέντρο «Τρακασόλ» – στη Μαρίνα Λεμεσού- από το ίδρυμα “TrakArt Culutre Development Foundation” σε συνεργασία με την Banc De Binary, φιλοξενούν την έκθεση «O Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και οι Σημαντικότερες Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού κέντρου, η έκθεση με τον τίτλο «O Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και οι Σημαντικότερες Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων» αποτελεί μια από τις μεγάλες εκδηλώσεις του νεοσυσταθέντος ιδρύματος το οποίο εκτός από τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της χαρακτήρα έχει και φιλανθρωπική πτυχή καθώς όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Η έκθεση περιλαμβάνει εφευρέσεις όπως τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία, τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησίβιου, τον αστρολάβο του Πτολεμαίου, περίπλοκες εφευρέσεις όπως τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, του πρώτου tablet της ανθρωπότητας.

Φιλοξενεί επίσης και πολύ απλές εφευρέσεις όπως την Κούπα του Πυθαγόρα, μέσω της οποίας ο φιλόσοφος και μαθηματικός ήθελε να διδάξει τους μαθητές του για τα όρια και την αξία του μέτρου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει φιλανθρωπική πτυχή, καθώς όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Θα είναι ανοικτή από τις 6 Ιανουαρίου – 12 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλέφωνο 25878744

Tagged with: